Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 yılı Aralık ayında bünyesine alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların ise 2018 Ocak ta başlanması belirtmişti ve başvurular 10 Ocak 2018 tatihi ile başladı. Başvuruların devam etmesi ile birlikte artık başvurularda son günlere gelindi ve başvuru şartlarına göre adaylar başvurularını bir an önce gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar ise daha sonradan yapılacak duyuru sonucuna göre Giriş sınavına katılacaklardır.

Giriş sınavına katılmaya hak kazananların listesi www.tarim.gov.tr adresinde duyurulacak ve duyuru sonucuna göre adaylar Giriş sınvının ilk yazılı bölümü olan sınava 31 Ocak 2018 tarihi saat 10:00 da Ankarada katılacaklardır. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise, 05,06,07 Mart 2018 tarihlerinde sözlü sınava çağırılacaklardır.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teştiş Başkanlığında görevlendirmek üzere genel idare hizmetleri sınıfındaki boş 7. Dereceli kadrosuna 5 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ( GTHB ) adaylardan giriş sınavına katılabilmeleri için genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış vey askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları gerekmektedir.

Bunun dışında adayların Giriş Sınavında dereceli puan sahibi olabilmeleri için KPSS ve YDS den puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 veya üzeri puan almış olmak ve Başvuru tarihi itibari ile Yabancı Dİl Sınavından ingilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adayla başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) şahsen veya posta yolu ile yapmaları gereklidir.

İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni