Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak için farklı kadro ve niteliklerde alım yapacağını belirtti. Buna göre Göç İdaresi bünyesine toplamda 34 Memur Personel alımı yapacak. Adaylara Giriş sınavı uygulanacak olup, adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 34 kişilik kadro ile, merkez teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci dereceden toplam (14) adet Göç Uzman Yardımcısı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (20) adet İl Göç Uzman Yardımcısı alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Alım yapılacak kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin kadroya göre ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 puan veya üzeri puan almış olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından büyük olmamak şartları aranmaktadır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar kadrosuna göre farklı tarihlerde başvuru yapacaklardır. Göç Uzman yardımcılığı için başvurular, 07 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayıp 16 Şubat 2018 Cuma günü saat 23.59’da sona erecek ve İl Göç Uzma yardımcılığı için 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayıp 02 Şubat 2018 Cuma günü saat 23.59’da sona erecektir. Adaylar ilanları daha detaylı inceleyebilmeleri için aşağıda sizlere paylaştığımız ilanların tam metinlerini inceleyebilir ve sınav hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Göç Uzman Yardımcısı İlanı

İl Göç Uzman Yardımcısı İlanı

Editör: TE Bilisim