Devlet Personel Başkanlığı tarafından 27 Aralık 2017 tarihli yayımlanan ilanlara göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine memur persone alımı yapıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı farklı fakültelerden mezun olmuş 5 kişilik boş kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Adaylara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Müfettiş Yardımcısı Giriş sınavı uygulanacak olup, adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde sınava katılmaya hak kazanacaklar.

Buna göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirmek üzere genel idare hizmetleri sınıfında 7. dereceli boş kadro ile, Ziraat Fakültesi mezunu 1, Veteriner Fakültesi mezunu 2 ve Üniversitelerin lisans eğitimi veren kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, ekonometri, maliye, işletme, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programlarından mezun yada bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş 2 kişi olmak üzere toplamda 5 memur alımı yapacak. Ayrıca personel alımı tablosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SINAV İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların Müfettiş Yardımcısı giriş sınavına katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. ömaddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Yukarıdaki tabloya göre alım yapılacak ünvana göre , Ziraat Fakültesi için beş yıllık ve diğer fakülteler için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmuş olmak şartları aranır.

Ayrıca bunlarla beraber, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 veya KPSSP33 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 70 puan almış olma, Sağlık açısından görevini yapmasına engel durum olmamak ve Erkek adyalar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

SINAV:

Yapılacak olan giriş sınavı yazılı ve sözü olarak iki aşamadan yapılacaktır. Buna göre sınava katılmaya hak kazananların listesi Tarım bakanlığının resmi internet sitesinde duyurulacak olup sınavın yazılı bölümü 31 Ocak 2018 tarihinde Saat 10:00 da Ankarada yapılacaktır. Daha sonra ise sözlü sınav 05, 06 ve 07 Mart 2018 tarihlerinde Ankara Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında yapılacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 10 Ocak 2018 tarihinde saat 09:00 itibari ile başvurularına başlayabilecek ve en geç 19 Ocak 2018 tarihi saat 18:00 a kadar başvurularını yapabilecektir. Buna göre Başvurular, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim