Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyelerinde bulunan boşluklara göre atama yapmaya devam ediyor. Buna göre söz konusu kurum yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile kurum sınavları düzenlemekte ve başarılı olan adaylara istihdam fırsatı sağlamaktadır. Yine aynı bakanlık ÖSYM'nin düzenlediği Merkezi Atama ile de yüzlerce personel alımı gerçekleştirmektedir.

Her ne kadar bu bakanlıkta çalışacak olan adaylar personel alım sayılarından pek memnun olmasa da bugün müjdeli bir haber verildi. Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamasında yıl bitimine kadar toplam bin 700 personel alımının yapılacağını belirtti.

Bir Müjde Daha

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik daha önce yaptığı açıklamasında 2 bin 71 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi ve 1000 sözleşmeli personel alımının yapılacağını ifade etmişti. Bu alımların ne zaman yapılacağı merakla beklenirken yıl sonuna kadar tabiri kullanılmıştı.

Şimdi Faruk Çelik yeni bir açıklama daha yaptı ve to0plam bin 700 tarım danışmanın daha alınacağını belirtti. Fakat yine alımlar hakkında resmibir tarih yok ve Faruk Çelik bu alımlarının da 2016 yılı içerisinde olacağını belirtti. Buna göre bu alımların hemen yapılması beklenmiyor fakat önümüzde ki aylar içerisinde konu hakkında resmi bildirilerin yayımlanması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim