Atamalar yapılmadan önce bazı Bakanlıklar resmi internet siteleri aracılığı ile boş kalan kontejanları bildiren ilanlar yayınlamaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile Bakanlıkta çalışan personel sayısının artırılacağı ve Ziraat Mühendisi gibi bölümleri bitiren personellerin daha çok atanması için çalışmaların yürütüleceği belirtilmişti.

Bugün yayınlanan bildiri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı boş kadroları açıkladı.

Kadrolar Nasıl Boşaldı?

Boş kadrolar konusunda bazı adaylar personellerin işten çıkarılıp çıkartılmadığı konusunda tereddüt yaşamaktadır. Bu konuyu açıklamak gerekirse Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde çalışan personeller başka il veya ilçelere tahin istediklerinde bulundukları kadro boşalmaktadır. Aynı zamanda yeni açılan kadrolarında boş olduğu varsayıldığında Bakanlık söz konusu bu boş kadroları doldurmak için personel alım ilanı yayınlamaktadır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek isteyen personeller 20 Haziran 2016 tarihi ile 24 Haziran 2016 tarihleri arasında boş kadrolar için müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Kanalları ve Detayları


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı boş kadrolar bildirisini okumak isteyen adaylar aşağıda bulunan link üzerinden ilanın tam metnini indirebilir. Metnin içinde yer alan takip linkleri aracılığı ile hangi pozisyonlar boş olduğu ve kaç kişilik alımın yapılacağı ek olarak başvuru yapacak olan adaylarda istenilen nitelikleri gibi pek çok detayı öğrenebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim