Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Gençlik ve Spor Bakanlığı son birkaç senedir ciddi düzeyde kamuya atama gerçekleştirmekte olup ilgili atama ilanlarını hazırlayarak duyurularını gerçekleştirmektedir. Bu senede memur alımı yapacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı ne zaman alım yapacak derken kamuoyuna merakla beklenen bin 800 (1.800) antrenör personeli alımı ilanı yayımladı. Peki antrenör alımlarına kimler başvuru yapabilir? Detaylar nedir?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığının bin 800 antrenör personeli alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişikleri olmamak ya da en az bir yıl tecilli olmak, görevini yapmaya engel olacak hastalığı olmamak, sicili uygun olmak, üniversitelerin beden eğitimi ve spor öğretimi veren yükseköğretim kurumlarından veya yurt dışındaki dengi okullardan mezun olmak, EK-2 sayılı tabloda belirtilen spor branşlarında, en az ikinci kademe antrenörlük belgesine sahip olmak şartları aranmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi bünyelerinde görev yapmak üzere bin 800 antrenör personeli alımı gerçekleştirmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre müracaatlar 18 Mayıs 2018 tarihinde başlamakta ve 4 Haziran 2018 de yapılmakta olup adayların bu tarihler aralığında http://basvuru.gsb.gov.tr/ linkine e-devlet kapısı ile girişini yapması ve sözleşmeli personel alımı formunu doldurarak müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA