Yurt genelinde yapılan Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik operasyonlar devam ediyor. Basında yer alan son rakamlara göre kamuda görevden uzaklaştırılan memur sayısı 90 bine yaklaştı. Bu memurların yerine memur alımının yapılacağı belirtilmişti. Ancak alımlr hızlı yapılmıyor çünkü incelemeler devam ediyor.

Göreve Devam Edebilirler

Söz konusu görevden uzaklaştırılan memurların FETÖ'cü olduğu kesinleşmedi bu sebepten ötürü alımlar henüz başlamadı. FETÖ'cü olduğu  tespit edilen memurlar görevden ihraç edilmekte ve onların yerine kadrolar boşalmaktadır.

FETÖ'cüler Yerine Memur Alımı Yapılacak

Geçtiğimiz haftalarda sıklıkla yapılan Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yerine memur alımının yapılacağı haberlerini sitemiz üzerinden paylaşmıştık. Adaylar haberleri öğrendiklerini ancak alımların başlamaları ile ilgili açıklamaların olmadığını belirtiyor ancak konu hakkında titiz araştırmalar yapılıyor. Görevden uzaklaştırılanlar henüz ihraç edilmedi ve FETÖ'cü olmadığı tespit edilenler memurluğa devam ediyorlar.

Bu sebepten ötürü henüz kaç bin memur alımının yapılacağı konusunda bilgi yok. Araştırmaların birkaç ay daha yapılması beklenmekte olup ilerleyen aylarda bakanlıklar başta olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşunun personel alımı hakkında açıklama yapması beklenmektedir. Bu açıklamalara göre toplam kaç bin memur alımının resmi olarak belli olacağı düşünülmektedir. Bakalım gözaltılar ve sorgulamalar ne kadar daha sürecek. Adaylar soruşturmaların bir an önce bitmesini ve kaç bin memur alımının yapılmasını istemektedir.