Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü her sene gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) alımı yapmaktadır. Bilindiği gibi Eylül ayı içerisinde gardiyan alımlarının yapılması beklenmekteydi ve 19 Eylül 2016 tarihi itibari ile en az lise mezunu gardiyan alımları başladı. Buna göre başvuru yapmak isteyen adaylar Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde gardiyan olarak istihdam etmek için başvuru yapabilir.

Kimler Başvurabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş olmak
KPSS'den 70 ve üzeri puan almış olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
Lisans mezunu 1986, önlisans ve lise mezunu 1984 ve sonrası doğumlu olmak

Başvuru Nasıl Yapılır?

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün alacağı gardiyan yani infaz koruma memuru başvuruları için adayların izlemesi gereken bazı yollar bulunmaktadır. Buna göre;

Başvuru yapmak isteyen adayların Adalet Bakanlığının yayımlamış olduğu müracaat formunu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurması gerekmektedir. Doldurulan bu form ve istenilen evraklar ile komisyon başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına şahsen adayların başvuru yapması gerekiyor. Eğer şahsen başvuru yapamıyorlarsa posta yolu ile de adaylar başvuru yapabilir. Başvuruları alınan adayların mülakatlara ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabii tutulması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim