Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Buna göre merak ile beklenen ilan geçtiğimiz günlerde hazırlandı ve kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan duyurular bölümü aracılığı ile duyuruldu.

Buna göre Adalet Bakanlığı, adliyelerde zabıt katibi ve mübaşir kadrolarında istihdam etmek üzere toplam 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir memur personeli alımı yapacak. Peki ilgili ilana adaylar nasıl müracaat edebilir ve aranacak şartlar nedir.

ARANAN ŞARTLAR

Adalet Bakanlığının 2 bin 500 kişilik zabıt katibi ve mübaşir memuru alımında genel şartlar ve özel şartlar olmak üzere bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
KPSS girmiş 70 ve üzeri almış olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik ile ilgisi olmamak ya da erteletmiş olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak

Yukarıda verilen genel şartlara adayların kesinlikle sahip olması gerekmektedir. Bu şartlardan hariç olmak üzere pozisyonlara göre özel şartlar da aranmaktadır.

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığının 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir alımına ilişkin tüm detaylar yukarıda verilmiştir. Eğer bu detaylar sizler için uygunsa ve müracaat etmek istiyorsanız aşğaıdaki link üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURU ve DETAYLAR BURADAN
ZABIT KATİBİ MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADAN

MÜBAŞİR MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADAN