Emniyet Genel Müdürlüğü memur personel alımı yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı illerden toplamda 31 kişilik boş kadro ile kadropu memur personel alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için ÖSYM tarafından 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları ve adaylardan aranan özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Söz konusu ilana başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilecektir.

ALIM KADROSU VE ALIM YAPILACAK İLLER;

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 31 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını duyurumuştu. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolu personel pozisyonunda 31 Avukat alımı yapacak. Alımlar, Eskişehir 1, Kagramanmaraş 1, Kocaeli 1, Kütahya 1, malatya 1, Muğla 1, Siirt 1, Şanlıurfa 1,  EGM Hukuk Müşavirliği 13, Ankara 1, Aydın 1, Bilgöl 1, Çanakkale 1, Çorum 1, Edirne 1, Erzurum 1 ve Tekirdağ 1 olmak üzere toplada 31 Avukat alımı gerçekleştirilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını taşımaları zorundadır. Buna göre, adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek şartları aranır.

Ayrıca Avukatlık kadrosu için adaylardan özel olarak, ÖSYM tarafından 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunu seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, En az 3 yıl mesleki tecrübesi olmak, Disiplin cezası bulunmamak ve Hukuk fakültesi yada buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranacaktır.

Başvuru şartlarını taşıyan ve başvurularını yapan adaylar, KPSS puan sıralamasına göre sıralamaya alınacak ve en yüksek puandan başlanmak sureti ile kadro sayısının 5 katı kadar sözlü ve/veya yazılı sınava çağırılacaktır. Sınv ile ilgili ve kmilerin bu sınava katılacağına dair açıklama www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Yayımlanan ilana göre başvurular 18 Aralık 2017 tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını en geç 22 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Adaylar başvurularında, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Diploma mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı fotokopisi, en az 3 yıl deneyimi olduğunu gösteriri belge, Disiplin cezası olmadığına dair barodan belge ve KPSS sonuç belgesi ile birlikte bulunduları İl Emniyet Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız. Ayrıca İŞİN OLSA mobil uygulamamızı tamamen ücretsiz olarak telefonunuza indirerek ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve memur personel alım ilanlarının güncel olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim