Devlet Personel Başkanlığı tarafından 11 Ağustos 2018 tarihinde yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için 2500 Polis Memuru adayı alımı yapacağını belirtti. Bu haberimizde sizlere yapılan duyuru hakkında ve yayımlanan ilan hakkında detaylı bilgiler veriyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokullarına 2018 ve 2019 yılları Eğiitim öğretim dönemi için 2500 Polis Memuru alımı yapılacak Ayrıca bu kadrolar bay ve bayan adaylara verilemktedir. Buna göre 2250 Erkek ve 250 Kadın aday alınacaktır. Yapılacak sınavda başarılı olarak eğitimi ve öğretim dönemini başarılı olarak tamamlayan adayların Polis Memuru olarak ataması yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Söz konusu olan PMYO 2500 polis alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, T.C. vatandaşı olmak, Lise ve dengi okul mezunu olmak, ÖSYM tarafındna yapılan YKS TYT den en az 260 puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından büyük olmamak, Bayan adaylar için 162 cm ve erkek adaylar için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sağlık açısından Sağlık şatları yönetmeliğinde belirtilen koşulları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüüğü bulunmamak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 26 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvur hakkında, Özel Şartlar hakkında, Sınav hakkında ve başvuru kılavuzu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adyalar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim