Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile geçtiğimiz günlerde Polis Meslek Eğitim Merkezi için önemli bir açıklama yapıldı ve 21. dönem POMEM için toplam 13 bin kişilik polis öğrencisi alımının yapılacağı belirtildi. Buna göre adaylar KPSS şartı için düzenleme istiyor.

21. dönem POMEM için 13 bin kişilik öğrenci alımı yapılacak ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak mı aranmayacak mı net olarak bilinmiyor. Ancak adayların bazı talepleri var.

ADAYLARIN TALEPLERİ!

  • Lisans Mezunları

Lisans mezunlarının büyük bir bölümü Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının aranmamasını talep etmektedir. Buna göre adaylar KPSS'ye çalışmadıklarını ve düşük puan aldıklarını ifade etmektedir.

  • Önlisans Mezunları

Bunda önce ki dönemde önlisans mezunları POMEM aracılığı ile polis alımına başvuru yapamamaktaydı Bu sebepten dolayı çokça önlisans mezunu lise seviyesinde KPSS sınavına girdi ancak POMEM önlisans kapısı açılınca adaylar adeta şok oldu.

Buna göre Türkiye geneli binlerce önlisans mezunu lise KPSS'sine girdiğini ve bu sebepten dolayı önlisans mezunlarına sadece bu senelik tolerans gösterilerek lise KPSS puanı ile başvuru yapabilme hakkı verilsin istiyor. En kötü olarak Polis Akademisi Başkanlığı önlisans mezunu olup da lise KPSS'sine girenlerin KPSS'den 60 puan aranacaksa bu adaylarda 65 ya da 70 KPSS puan şartı arayabilir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK
RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN TALEBİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
PÖH ALIMLARI İPTAL Mİ OLDU HABERİNİ BURADAN

POLİS MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim