Devlet Personel Başkanlığı 08 Mart 2018 tarihili yayımladığı ilana göre kamuya personel alımı yapılacağını duyurdu. Farklı kamu kurumları Kamuya 396 memur alımı yapacak. Buna göre DPB tarafından yayımlanan ilanlara göre, Hacettepe 224 ve TÜBİTAK SAGE 172 kişilik boş kadro ile toplamda 396 kişilik alım yapacaklar. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adayların mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Yayımlanan ilanlara göre, Hacettepe üniversitesi toplamda 224 kişilik boş kadro ile, 168 Hemşire, 2 Psikolog, 2 Sosyal Çalışmacı, 6 Fizyoterapist, 7 Diyetisyen, 2 Eczacı ( KPSS Şartı aranmıyor ), 1 Biyolog ve 36 Sağlık Teknikeri alacak. TÜBİTAK SAGE ise, Teknisyen Pozisyonunda 32, Araştırmacı Pozisyonunda 138 ve Teknik Destep Pozisyonunda ise 2 kişi olmak üzere toplamda 172 kamu personeli alımı yapacak.

ADAYLARDAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Hacettepe üniversitesi ve TÜBİTAK Sage adaylardan genel oalrak. görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranacaktır.

Hacettepe üniversitesi özel olarak, 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak, haftalık 40 saati aşmayacak şekilde çalışabilmek ve Nöbet usulü çalışmasına engel durum olmamak, 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu olmak ve kadrsouna göre önlisans veya lisans mezunu olmak nitelikleri arayacaktır.

TÜBİTAK SAGE ise, Lisans öğrenimini, süresi içinde ya da normal öğrenim süresinden en fazla bir eğitim öğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak, İngilizce dilinde gerekli puan seviyelerinde puan almış olmal nitelikleri aranacaktır. Ayrıca TÜBİTAK adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını ancak başvuru şartlarını taşıyorlar ise yapabilirler. Buna göre Hacettepe Üniversitesine başvuru yapacak adaylar en geç 22 Mart 2018 tarihine kadar şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. TÜBİTAK SAGE ilanına başvuru yapacak adaylar ise en geç 29 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar Elektornik ortamda başvru yapmaları şarttır. Adaylar her iki ilanı ayrı ayrı incelemek için ve daha detaylı bilgi almak için aşağıda sizler için paylaştığımız bağlantıları kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi 224 Personel Alım İlanı

TÜBİTAK SAGE 172 Personel Alım İlanı

Editör: TE Bilisim