Bilindiği üzere ülkemizde her sene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı araştırmalarını yapmakta ve şehit yakını, gazi ile gazi yakınlarını tespit etmektedir. İlgili kişilerin kamu kurumlarına yerleşmeleri için Devlet Personel Başkanlığınca belirlenmiş olan tarihlerde atama kurası gerçekleştirilmektedir.

Yıl içerisinde birkaç kere yapılmakta olan bu kuralardan bir tanesinin yakın zamanda yapılması ve toplam kamuya 351 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atanması bekleniyordu. Alımların ne zaman yapılacağı beklenirken konu hakkında açıklama yapıldı ve Devlet Personel Başkanlığı 351 memur atama kurasının tarihi duyurdu.

KURA TARİHİ DUYURULDU!

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tespit edilen 351 şehit yakını, gazi ve gazi yakını olduğu kişilerin 27 Nisan 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında noter huzurunda atama kuralarının gerçekleştirileceği belirtildi.

27 Nisan 2018 Cuma günü Devlet Personel Başkanlığında noter huzurunda kamuya toplam 351 kişilik memur ataması yapılacak. Bilindiği üzere atamalar kura usulü ile yapılmakta olup kişiler kamu kurumlarındaki boşluklara göre farklı kurumlara farklı pozisyonlara yerleştirilmektedir. Aralıklarla kamuya şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması gerçekleştirilmekte ve sayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına iletilmektedir.

Editör: TE Bilisim