Devlet Personel Başkanlığı tarafından 29 Aralık 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı toplamda 50 kişilik boş kadro ile Müezzin Kayyım alımı yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı aranacak olup bu yönde de adaylara Sözlü sınav uygulanacaktır. Alım mezuniyet tablosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

,

ALIM ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı alımını yapacağı ünvan için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve Yer değiştirme yönetmeliğindeki 5 inci maddenin B bendindeki ortak şartları taşımak, Hafız olmak, Görevini yapmasına herhangi bir engel durum olmamak, Hala Diyanet İşleri Başkanlığında Sözleşmeli veya kadrolu olarak çalışmıyor olmak, İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından en az e50 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına ilanın yayımlandığı gün başladrılar. Yani başvurular bugün 08:00 itibari ile başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Ocak 2018 tarihine kadar saat 16:30 a kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/)  adresi üzerinden başvuru formunu doldurmak sureti ile ve başvurularını onaylatma sureti ile istenilen belgeler ile birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.