Ülkemizde son yıllarda en çok yatırımı alan kamu kurumlarından bir tanesi bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Eskiden oldukça az atama yapan kurum şuanda neredeyse her sene binlerce kişilik memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Yalova'da Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine katıldı ve burada yeni dönem memur alımı, personel alımı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından yapılan duyuruda geçtiğimiz aylarda 3 bin Kuran kursu öğreticisi alımı ve 6 bin imam alımı 500 müezzin alımı yapıldığı belirtilerek önümüzdeki süreçte Diyanet İşleri Başkanlığının memur alımı konusunda nasıl bir yol izleyeceği öğrenildi.

9 BİN 500 MEMUR ALINACAK

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından yapılan resmi açıklama da önümüzdeki süreçte 9 bin 500 memur alımının daha yapılacağını açıkladı. Öyle ki bu atamanın yine 3 bin kişilik kadrosunu Kuran kursu öğreticisi pozisyonu için yapılması beklenmekte olup bir önceki 9 bin 500 kişilik atama için ayrılan kadrolar ile aynı olabilir. Tabi şuan için kadro detayları bulunmuyor ancak büyük ihtimal ile Maliye Bakanlığından Diyanet İşleri Başkanlığı için kadro iznin verildiği ve yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığının 9 bin 500 memur alımı yapması için ilanın yayımlanması bekleniyor. İlan yayımlandığında ilk haberdar olmak istiyorsanız hemen aşağıdaki linki takip ediniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim Mobil Uygulama: İşin Olsa Mobil Uygulaması (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim