Son birkaç yılda önemli atamalar gerçekleştirmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı DİB geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı DPB'nin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna ilan yayımladı ve memur ile personel alımı yapacağı öğrenildi.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı DİP kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere ilçe müftüsü pozisyonu için 61 kişilik atama yapacak. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak, aranacak şartlar nedir? www.isinolsa.com ekibi olarak tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak, Başkanlıkta Kur’an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde altı yıl (6) görev yapmış olmak, Bayan olmak ve İl müftü yardımcısı unvanında müktesebi bulunmamak şartları aranmaktadır. Peki başvurular nasıl ve hangi tarihlerde yapılacak?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB ilçe müftüsü kadrosu için 61 personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre başvurular 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayacak ve adayların 13 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Aşağıda adayların iletişim kurabilmeleri için gerekli irtibat bilgileri verilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800
Çankaya ANKARA
e-mail : [email protected]
Telefon : (0312) 295 70 00
Fax : (0312) 285 85 72

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim