Devlet Personel Başkanlığı tarafından 28 Mart 2018 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak amaçlı farklı bölgelerden toplamda 61 kişilik kadro ile İl Müftü yardımcısı alacak. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatına yazılı ve sözlü sınav yapılmak kaydı ile naklen 61 Bayan alımı yapılacak. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri şöyledir.

BAŞVURULARI ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine farklı bölgelerden alımını yapacağı Bayan İl Müftü yardımcılığı kadrosu için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İl Müftü yardımcısı ünvanında müktesebi bulunmamak, Bayan olmak, En az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, Başkanlık teşkilatında hala 657 sayılı devlet memurları kanunun 4 A maddesine göre görev yapıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığında Kur'an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde 6 yıl görev yapmış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihi itibari ile 13 Nisan2018 tarihleri arasında saat 08:30 ile 16:30 saatleri arasında Başkanlığın DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. Buna göre adaylardan, T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, en az dört yıllık eğitim aldığına dair resmi belge, Görevini yapmasına engel durum olmadığını gösterir belge ile birlikte başvuru yapacaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim