Devlet Personel Başkanlığının 01 Ağustos 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere  taşra teşkilatına toplamda 200 kişilik kadro ile naklen kurum içi Kuran Kursu Öğrencisi alımı yapacak. Başvurusu onaylanan adaylar kadro sayısının 3 katı kadar olmak şeklinde Sözlü Sınava çağırılacaktır. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecektir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Diyanet İşleri Başkanlığı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, halen 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıyor olmak, Memuriyette adaylığı kalkmış olmak, Hafız olmak, erkek olmak, İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Halen Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi olarak çalışmamak veya bu unvanda müktesebi bulunmamak ve Diyanet İşleri Başkanlığınca 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) her hangi birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular 01 Ağustos 2017 tarihi ile 08 Ağustos 2017 tarihleri arasında saat 16:30 a kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Sınava başvuru yapmak isteyenlerden Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim