Diyanet İşleri Başkanlığı 19 Nisan 2017 tarihli yaptığı duyurusuna göre bünyesine farklı bölümlerden toplamda 415 kişilik boş kadro ile İmam Hatip alımı yapacak. Adaylar başvuruda bulunabilmesi için 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırası esas alınarak adaylara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sözlü sınav sistemi uygulanacaktır. 

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı 415 kişilik kadro ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında 4.5.6.7.ve 8. maddelerdeki belirtilen şartları taşımak, İmam hatip olarak görev yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında halen sözleşmeli veya kadrolu olarak çalışmıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak, 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu Lisans mezunları için KPSSP124, Önlisans mezunları için KPSSP123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları şarttır.  Bu şaratlara göre başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Başvurular Başlamış olup, adaylar başvurularını en geç, 28 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir. 

DAHA DETAYLI BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.