DPB tarafından 15 Ağustos 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra teşkilatında boş bulunan İlçe Müftülüğü kadrosuna alım için duyuru yayımladı. Yapılan duyuruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı İlçe Müftülüğü Sınavı ( 2018-2 ) yapacak. Söz konusu olan sınava başvuru yapacak adaylar için aranan şartlar başvuru kılavuzunda belirtildi. İşte başvuru şartları şöyledir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR?

Adayların İlçe Müftüsü sınavına başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık eğitim veren Dini Yükseköğretim mezunu olmak, İhtisas belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak, Erkek aday olmak, Sınava başvuruların bitiş tarihi itibari ile kamu kurum ve kamu kuruluşlarında toplamda 5 yıl görev yapmış olmak, İlçe müftüsü pozisyonuna müksebi bulunmamak, Başkanlık teşkilatında hala 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 29 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 11 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim