Devlet Personel Başkanlğı tarafından 28 Aralık 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için alım yapacak. Dışişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 10 kişilik kadro ile Aday Hukuk Müşaviri pozisyonunda alım yapacaktır. Ayrıca adaylara bu yönde Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ve Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliği uyarınca Hukuk Müşavirliği Sınavı açılacaktır. Bu sınav sonucuna göre 10 kişi kadroya alınacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLAR:

Adayların bu sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP4 veya KPSSP7 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, 2016, 2017, 2018 yılları içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültelerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı veya yurtiçi Yükseöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Adayların KPSS ve YDS puan ortalaması alınarak, adaylara sınav yapılacak olup, toplamda 200 kişinin değerlendirmesi onaylanarak sınava 200 kişi katılacaktır.Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 15 Ocak 2018 tarihi ile başvurularına başlayacak olup en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim