Türkiye'nin bilindiği üzere diplomatik olarak ilişki kurduğu ülkelerin tamamında başkonsoloslukları ya da büyük elçilikleri bulunmakta olup burada Dişleri Bakanlığı bünyesine bağlı sekreterler ve kamu personelleri istihdam etmektedir.

Dışişleri Bakanlığı başkonsoloslukları ve büyük elçiliklerinde açık odluğunu tespit ettiği pozisyonlar için memur ve personel alımları gerçekleştirmekte olup ilgili alım ilanlarını kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığının sözleşmeli personel alımı duyurular bölümü aracılığı ile ilan etmektedir. Yeni ilanlara bakıldığında 7 kişilik memur alımı gerçekleştirildiği görülmektedir. Peki alımlar nereler için yapılacak?

ALIMLAR NERELER İÇİN YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartsız 7 memur alımı yapıyor. Peki alımlar nereler için yapılacak? Buna göre Stuttgart Başkonsolosluğu 3 Sözleşmeli Sekreter Alacak, Essen Başkonsolosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter Alacak, Paris Başkonsolosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter Alacak, Vaşington Büyükelçiliği 1 Sözleşmeli Sekreter Alımı yapacak olup toplam 7 kişilik KPSS şartsız memur alımı yapılacaktır. Peki adaylardan aranan şartlar nedir ve nasıl başvuru yapılır?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR? NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Dışişleri Bakanlığı 7 memur alımı gerçekleştiriyor. Peki aranan şartlar nedir? Buna göre en az lise mezunu olmak, bilgisayar kullanıyor olmak, alınacak başkonsolosluk ülkesinin dili ve Türkçeyi iyi biliyor olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da yapmış sayılmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sicili uygun olmak, sağlığı iş yapmaya uygun olmak şartları aranmaktadır. Adaylar sınava girecek olup sınavlar ilgili başkonsoloslukları ya da büyük elçiliklerinin olduğu yerde yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların https://goo.gl/BJJxnT linkini kopyalaması tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması enter tuşuna basarak başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI BURADA