Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Dışişleri Bakanlığı Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunan Türkiye konsoloslukları ile Türk vatandaşlarına hizmet vermekte ve Türkiye'ye gitmek isteyen yabancı kişilere yardım etmekte olup görevlerini yerine getirmektedir.

Açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için sık sık memur alımı gerçekleştirmekte olan Dışişleri Bakanlığı konsolosluklar için Devlet Personel Başkanlığı üzerinden sekreter alımı ilanı duyurmakta olup geçtiğimiz günlerde yüksek maaşlı 17 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alımlar hangi pozisyonlar için yapılacak ve adaylar başvurularını nasıl yapabilecek?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı 17 memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre Kıdemli Yazılım Geliştirici 1 kişi, Kıdemli Ağ Yöneticisi 1 kişi, Yazılım Geliştirici 1 kişi, Sistem Uzmanı 1 kişi, Yazılım Geliştirici 6 kişi, Sistem Uzmanı 4 kişi, Sistem Güvenlik Uzmanı 3 kişi olmak üzere toplam 17 kişilik memur alımı yapılacaktır. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Buna göre genel şartlardan ziyade olarak pozisyonlar için özel şartlar da aranmakta olup genel şartlara bakıldığında adayların Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Dışişleri Bakanlığı 17 kişilik memur alımı gerçekleştirmekte olup alımlar yukarıdaki pozisyonlar için yapılacaktır. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların https://sinav.mfa.gov.tr linkini kopyalaması ve internet üzerinden 4 Mayıs - 22 Mayıs 2018 tarihleri arasında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Resmi ilanı aşağıda bölüme ekliyoruz.

RESMİ İLAN BURADA
DİĞER MEMUR ALIM İLANLARI BURADA