Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile düzenlenmekte olan merkezi yerleştirme memur atamaları kapsamında binlerce adaylar ilgili kurumlar için memur olabilme hayalleri ile tercihler yapmaya devam ediyor.

Buna göre 2017 yılının ilk memur ataması olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 140 kadrolu daimi ARFF memuru alımı yapıyor. ARFF memuru bilindiği üzere havaalanı itfaiyecisi olarak bilinmektedir. ARFF memurlarının çalışma şekli normal itfaiye eri alımlarına göre daha farklıdır ve aranan şartlarda farklılık göstermektedir.

ARANAN ŞARTLAR

DHMİ 140 kadrolu ARFF memuru ilanına normal itfaiye eri alımı ilanı gibi lise mezunları ve vasfı olmayan adaylar başvuru yapamamaktadır. Peki aranan şartlar nelerdir.

Önlisans düzeyi KPSS puanına sahip olmak
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma bölümlerinden birinden mezun olmak
Güvenlik soruşturmasından temiz çıkmak

BAŞVURULAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 140 kadrolu daimi ARFF memuru ilanına başvuru yapacak olan adayların yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. Buna göre adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ki aday işlemleri sistemine girerek buradan KPSS 2017/1 merkezi atamalarından tercihlerini 3 Temmuz 2017 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

TÜM KADRO DAĞILIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim