Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü genel olarak yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi  yerleştirme atamalarında personel alımı yapmaktadır. Bu kurumda istihdam etmek isteyen adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekte ve atama tercihlerinde ayrılmış olan kadrolara başvuru yaparak memur olmaya çalışmaktadır. 2016 yılının son merkezi ataması tercihleri 21 Aralık 2016 tarihi ile başlayacak. KPSS'den 50 puan alan adayda 75 puan alan adayda bu tercihlerde başvuru yapabilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün kaç memur alımı yapacağı merak ile beklenen konular arasında yer almaktayken bugün yayımlanan kadrolarda kurumun kaç memur alacağı öğrenildi.

147 Memur Ataması

Genel olarak merkezi yerleştirme atamalarında olabildiğince fazla alım yapmaya çalışan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bu alımlarda da toplam 147 memur ataması gerçekleştirecek. Her mezun için memur almaya çalışan kurum;

Lisans Mezunu - 39 Memur
Orta Öğretim Mezunu - 39 Memur
ÖnLisans Mezunu - 69 Memur

Yukarıda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nın hangi mezunlar için toplam kaç kadro ayırdığı detaylı olarak belirtilmiştir. Başvuru yapacak olan adaylar 21 Aralık 2016 tarihinde başlayacak memur atama tercihlerine başvuru yapabilir.
Editör: TE Bilisim