Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Memur Personel Alımı

2015 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Memur Personel alımı yapıyor. Sizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Memur Personel olmak istemezmisiniz. ÇSGB'da Memur Personel olmak demek kariyerinizin en üst seviyesine gelmişsiniz demektir veya ilk kariyer başlangıcınızı bu yönde yapacaksanız bu fırsatı kaçırmayınız. İlana başvurular 12 Aralık 2014 tarihinde başlayıp 12 Ocak 2015 tarihinde sona erecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 20 adet Memur Personel alacaktır. Alt kısımda verilen bilgilerde kısa açıklamalara ulaşabilir ve en alt kısımda verilen linke tıklayarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7, 8 ve 9'uncu derecelerden, 8 adedi İngilizce, 4 adedi Fransızca, 6 adedi Arapça ve 2 adedi Rusça dillerinden olmak üzere toplam 20 adet Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadrosuna sınavla personel alınacaktır.

I-SINAVLARA BAŞVURU ŞARTLARI:

Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki şartlar aranır: 1)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, 2)1 Ocak 2014 tarihi itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak, 3)Üniversitelerin 4 yıl süreyle eğitim veren fakültelerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

4)İngilizce ve Fransızca dillerinde başvuru yapanlar için 2013 veya 2014 yıllarında yapılan KPSS sonuçlarına göre KPSSP 108 puan türünden en az 70 puan almış almak; Arapça ve Rusça dillerinde başvuru yapanlar için 2013 veya 2014 yıllarında yapılan KPSS sonuçlarına göre KPSSP 108 puan türünden en az 50 puan almış almak. Adaylar hangi dil için başvurduklarını, başvuru formunda belirteceklerdir. Birden fazla dil bilen adaylar sadece bir dil için başvuru yapacaklardır. Başvurular her bir dil için ayrı ayrı olmak üzere en yüksek KPSS puanından başlayarak bir liste halinde sıralanacaktır. Sıralama sonunda, her dil grubu için ayrı ayrı olmak üzere, alınacak personel sayısının 10 (on) katı kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Memur Personel alımı ilanının tamamını incelemek için buraya tıklayınız.

Editör: TE Bilisim