Çağrı Merkezi son yılların en popüler meslekleri arasında yer almaya başladı. Atama sayıları 2015 yılından itibaren artan ve 5-10 sene boyunca atama sayısının azalmayacağı beklenmekte olan Çağrı Merkezi sektörüne bir yeni müjde daha. Buna göre Çağrı Merkezi sektörü için 10 bin atamanın daha yapılması bekleniyor üstelik müjde Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi ve kalkınma hamlelerinin yapıldığı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu İşaret Edildi

Buna göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için çalışmalar hızla sürüyor. Bölgelerin büyük oranda PKK'dan silinmesi ile çalışmalar son zamanlarda iyice artarken Binali Yıldırım bu bölgeler için kalkınma hamlelerine başladıkları ve hedeflerini belirlediklerini açıklamıştı.

Buna göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için 3 yıl içerisinde toplam 80 milyon liralık yatırım yapılması ve buralara yeni tesislerin kurulması bekleniyor. 3 yıl içerisinde bu çalışmaların bitmesi ile toplamda 10 bine yakın Çağrı Merkezi memur personelinin ataması yapılması beklenmektedir.

Şu an için konu hakkında detaylı bilgi bulunmamakta olup 10 bin çağrı merkezi personeli alımı sayısı değişebilir ancak Tarakçı yaptığı açıklamasında Kalkınma Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve 3 yıl içerisinde atama sayısının 10 ile 12 bin arasında olacağını belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılan yatırımların artması ile bu konu hakkında yeni açıklamalarında yapılması beklemektedir.