Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı her sene bünyelerinde bulunan boş pozisyonların doldurulması için memur / personel alım ilanları yayımlamaktadır. Diğer kurumlara göre daha az personel alımı yapsa da söz konusu Bakanlığın açmış olduğu pozisyonlara beklenenden daha fazla başvuru yapılmaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yeni duyuru ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan adaylar hangi pozisyonlarda çalışacak? Başvuru şartları ve tarihi nedir? Alım sayısı nedir?

Kaç Memur Alınacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yayımlanan duyuru ile memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki toplam kaç memur alımı yapılması bekleniyor? Yayımlanan duyuru ile 50 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

Başvuru yapmak isteyen adayların 4 yıllık üniversite mezunu olması gerekmekte olup Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (A Grubu)'na girmiş olması gerekmektedir. Yine bu sınavdan adayın 70 ve üzeri alması gerekmekte olup 35 yaşını adayın doldurmaması şartı da bulunmaktadır. Mülakatlara alınacak personel sayısının 4 katı kadarı çağrılacak ve 24 Aralık 2016 - 6 Ocak 2017 tarihleri arasında adaylar başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar ve detayları öğrenmek isteyenlerin aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://sinavbasvuru.sanayi.gov.tr/Login.aspx
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim