Binlerce adayın büyük ilgi ile beklediği Bekçi alımı başvurları artık başladı.Türkiye genelinde çok sayıda kaymakamlık ilanlarını yayımladı ve farklı bölgelerden binlerce Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Kamuya 14 bin bekçi alımı yapılacağı haberleri ile bir çok aday bu ilanları beklemekteydi. Şimdilik 5 binden fazla alım ilanı yayımlandı bile. Adaylar başvuruları hemen başlayabilirler. Ancak öncelikle adayların dikkat etmesi gereken konu ise başvuru şartlarına uyup uymadıklarıdır. 

Adaylar başvuru işlemlerini gerçelşeitirdikten sonra Valikler veya kaymakamlıklar tarafından yapılacak sonuç duyurusunu beklemeleri gerekmektedir. Çıkan başvuru sonucuna göre adaylar öncelikle sözlü sınava daha sonra ise Yazılı sınava tabii tutulacaktır. Yapılacak sözlü sınavdan başarılı olan adaylar yazılı sınava davet edilecek ve yazılı sınav sonucunda ise başarılı olan adaylar Valilikler tarafından belirlenecek Asil ve Yedek listesine katılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bekçi alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, başvuru şartlarını taşımaları şarttır. Adaylardan,  En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Askerlikhizmetini yapmış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar valiliklerin yayımladığı ilanları inceleyip başvuru tarihleri içeirsinde başvurarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Şimdilik Ordu Valiliği , Hatay Valiliği ve Kocaeli Valiliği bekçi alımı başvuruları başladı. Diğer Valiliklerin başvurularıda ilerleyen günlerde başlayacaktır. Adaylar başvuruları 08:30 ile 17:00 mesai saatleri içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen yapmlaarı gerekmektedir.

Ordu Valiliği bünyesine toplamda 100 Bekçi alımı gerçekleştirecek ve Başvurular 06 Kasım 2017 tarihi ile 04 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Hatay Valiliği bünyesine toplamda 300 Bekçi alımı gerçekleştirecek ve Başvurular 06 Kasım 2017 tarihi ile 05 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kocaeli Valiliği 200 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapıyor. Başvuruları başladı ven geç 06 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmaıs şarttır. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim