Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu her sene boş bulunan pozisyonların doldurulması için çok sayıda memur alımı yapmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanmakta olan ilanlar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmakta ve başvurular Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunın adresine ya da resmi internet sitesine yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan bildiri ile toplam 55 memur alımı yapılacağı duyuruldu.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun hazırladığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının kamuoyuna ilan ettiği bildiri de toplam 55 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan memurlar hangi pozisyonlarda istihdam edecek? Yayımlanan bildiriye göre

İstatistikçi - 8 Memur
Mimar - 2 Memur
Mühendis - 1 Memur
Hemşire - 1 Memur
Memur - 21 Memur
Arşiv Memuru - 5 Memur
Sekreter - 5 Memur
Sekreter - 5 Memur (Önlisans)
Memur - 2 (Önlisans)
Teknisyen - 6 (Ortaöğretim)

Yukarıda belirtilmiş olan kadrolar için toplam kaç memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve bazı kadrolar için en az 70 ve bazı kadrolar için en az 80 puan almış olması gerekmektedir. Alınacak olan adaylar sözlü sınavlara tabii tutulacak ve bu sınavlardan başarılı olanlar memur olabilecek. Sözlü sınavlara alınacak olan memur sayısının 5 katı kadarı çağrılacak. Örneğin mühendis kadrosu için 1 memur alınacak ve toplam 5 memur adayı sözlü sınava çağrılacak. Başvuracak olan adaylar kadrolar için ayrılmış olan başvuru sürelerinde başvuru yapılması gerekmekte olup detaylar için aşağıda ki bildirinin incelenmesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim