Avrupa Birliği Bakanlığı 15 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda toplamda 12 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Avrupa Birliği Bakanlığı Hukuk alanında 4, İktisat alanında 2, İşletme alanında 2 ve Uluslararası İlişkiler alanında 4 memur personel olmak üzere toplamda 12 kişi alacak. Adaylar alanlarına göre Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmak zorundadırlar. Ayrıca adayların KPSS puan sıralasına göre uzman yardımcısı alımı sınavı yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu boş alanlar için memur adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi veya rahatsızlığı olmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Hukuk için KPSSP4, İktisat için KPSSP14, İşletme için KPSSP24 ve Uluslararsı İlişkiler için KPSSP34 puan türünden en az 85 puan almış olmaları ve En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Hukuk, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden birinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman yardımcılığı sınavına başvuru yapacak adaylar, 16 Ekim 2017 tarihi itibari ile balayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 03 kasım 2017 Cuma Günü saat 18:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, “T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı İdari Hizmetler Başkanlığı Mustafa Kemal Mah. 2082. Cd. No:4 06530 100. Yıl-Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim