Adalet Bakanlığı her sene farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere on binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yıl içerisinde yapılan merkezi yerleştirme atamaları ile personeller alındığı gibi yine Adalet Bakanlığının hazırladığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bildirilerle de personel alımları gerçekleştirilmektedir. Bu sene binlerce infaz koruma memuru alımları yapıldığı gibi geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama da 2 yıl görev süresini doldurduktan sonra istifa eden uzman çavuşların infaz koruma memuru olabileceği hakkında bildiri yayımlanmıştı. Alımlar ne zaman yapılacak? Toplam kaç bin infaz koruma memuru alımı yapılması bekleniyor gibi aramalar yapılırken sonunda beklenen açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Uzman Çavuşlar Arasından 5 Bin Personel Alınacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında 2 yıl görev süresini doldurduktan sonra görevinden istifa eden uzman çavuşların infaz koruma memuru olabileceğini açıklamıştı. Buna göre Aralık ayında 5 bin gardiyan alımı yapılacağı müjdesini de Bakan Bekir Bozdağ verdi.

Net olarak sayı belli değil ancak ortalama 5 bin infaz koruma memuru alımı yapılması bekleniyor. Söz konusu alıma sadece iki yıl görev süresini doldurduktan sonra istifa eden adaylar infaz koruma memuru alımına başvuru yapabilecek. Yine başvuru yapacak olan adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Alımların hangi tarihte yapılacağı bilinmemekte olup Aralık ayı içerisinde bildirinin yayımlanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim