Ankara, Türkiye'nin başkenti olduğu için pek çok Kamu Kurumunu bünyesinde barındırmaktadır. Genel olarak bu kurumlar yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile düzenlenen Merkezi Atamalar ile bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaktadır. Yine aynı kurumlar yıl içerisinde boş pozisyonları doldurmak için resmi internet sitesi aracılığı ile ilanları duyurmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı da alım yapacak olan kurumların bildirilerini resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile kamuoyuna paylaşmaktadır. Peki Ankara'da bulunan kurumların hangisi memur alacak.

KPSS Şartı Olmadan Memur Alan Kurumlar

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, -Başbakan Başmüşaviri, -Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire -Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları, -Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire -Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürleri (Uzman), -Başbakan Müşavirlikleri, -Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan, Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Daire -Başkanı, Proje Grup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği -Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelikleri, -Milli İstihbarat Teşkilatı memurlukları, -Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Müşavirlikleri, -Hukuk Müşavirliğine ve Genel Sekreter Sekreterliği
Yukarıda belirtilmiş olan tüm pozisyonlar için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan adaylara memurluk verilmektedir. Alınacak olan adaylara sözlü mülakat yapılmakta olup adaylarda gerekli niteliklerin olması gerekiyor. Kurumların ilanlarını sitemiz aracılığı ile sizlerle paylaşıyoruz. Sizlerde takip etmek istiyorsanız hemen aşağıda ki linki kullanabilirsiniz.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr
Editör: TE Bilisim