Ülkemizdeki bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesine farklı pozisyonlarda memur alımı ve personel alımı yapmak için ilan duyurusu yapmaktadır. Yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı kurumlar farklı pozisyonlar ile toplamda 7 bin 600 kişilik kadro ile memur personel alımı yapmaktadır. Buna göre bu haberimizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere kamuya alım yapan kurumları bir araya topladık ve tek başlık altında sizlere sunuyoruz. Haberimizin devamından alım yapacak olan kamu kurumlarına ve başvuru şartlarına ulaşabilirsiniz.

 7 BİN 600 MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

Kamuya ağustos ayı için, 14 kamu kurumu ve kamu kuruluşu toplamda 7 bin 600 kişilik boş kadro ile ilan yayımladılar. Buna göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı 60 Kişi , TÜBİTAK 34 Kişi, Sağlık Bakanlığı 1527, Atatürk üniversitesi 152, Kişisel Verileri Koruma Kurumu 35, TCDD 91 kişi, Süleyman Demirel Üniversitesi 100 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü 2500 kişi, Ege Üniversitesi 33 Kişi, Bozok Üniversitesi 13, Milli Savunma Bakanlığı 26, Kredi ve Yurtlar Kurumu 3000 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı 35 ve Jandarma Genel Komutanlığı 11 kişi olmak üzere toplamda 7 bin 600 kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıda bahsini geçirdiğimiz kamu kurumları bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 7 bin 600 kişi alıyor ve bu ilanlara başvuru yapabilmek için belirtilen nitelikleri taşımaları gerekemktedir. Buna göre alımlar kadrosuna göre KPSS şartı ile veya KPSS şartı olmadan alınmaktadır. Tüm başvuru şartlarını taşıyan bay ve bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler aranmakta olup haberimizin devamındn ilanlara ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi uyarınca, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi ve Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu  sonuç alabilmek nitelikleri aranacaktır.

ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan özel olarak, Yaş şartı, Eğitim şartı ve KPSS şartı gibi nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan eğitim olarak, En az ilköğretim mezunu olmak, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Yaş şartı olarak kamuya alımlarda genelde 35 ve Polis alımlarımda 26 yaşından büyük olmamak ve 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir.

KPSS şartı olarak ise, Bazı kurumlar alımlarından KPSS şartı aramıyor ilköğretim mezunu olanlar ve EGM 2500 polis alım ilanına KPSS şartı olmadan başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca KPSS şartı olmadan alım yapan diğer kurumlar ise, KYK, TÜBİTAK Milli Savunmabakanlığı bigi bir çok kurumu KPSS şartı aramıyorlar.

KPSS şartı ile alım yapan kamu kurumları ise, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 olmak üzere, 70 veya 80 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilanlar Ağustos ayı içerisinde yayımlanmış olup başvurları AĞustos ayı içerisinde yapılacaktır. ANcak bazı ilanlarda ise başvurular Eylül ayında da devam edecektir. Buna göre adaylar başvurularını kurum tarafından belirtilen başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir.

YENİ İLANLARI TAKİP ETME:

Kamuya memur alımı için yayımlanana yeni ilanlara her daim ilk önce haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulaması tamamen ücretsiz ve siz kulanıcılarımız için tasarlanmıştır. Telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARI:

İşin Olsa Ekibi olarak alım yapan Kamu kurum ve kuruluşları aşağıda tek sayfa da sizlere sunuyoruz. Aşağıdaki bağlantı sayesinde ilanlara ulaşabileceksiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı 2018-2 Personel Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı 35 İlçe Müftüsü Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

KYK 3000 İşçi Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı KPSS Şartı Olmadan Personel Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Yozgat Bozok Üniversitesi Sözleşmeli Kamu Personeli Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Ege Üniversitesi Sınavsız 33 Kamu Personeli Alımı İçin İlan İçin Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2500 Polis Alımı İçin Buraya Tıklayınız.

Süleyman Demirel Üniversitesi 100 İşçi Personel Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

TCDD İŞKUR Aracılığı İle 91 Kamu Personeli İçin Buraya Tıklayınız.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu KPSS İle 35 Memur Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi 152 Kamu Personeli Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 1527 Memur Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK KPSS Şartı Olmadan 34 Kamu Personeli Alım İçin Buraya Tıklayınız.

KPSS En Az 60 Puan İle Savunma Sanayii Müsteşarlığı 60 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız.