Adalet Bakanlığı Mübaşir alımı gündemde. Bakanlık 2024 yılı kapsamında yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Türkiye Geneli Mübaşir alımı gerçekleştirecek. Mübaşir alımları bildiğiniz gibi Lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilmekte olup Mübaşir alımında talepler oldukça yoğundur. 

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre Sözleşmeli olarak mübaşir alımı gerçekleştirilecektir.

Peki Bakanlığın Mübaşir alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Geçmiş yılların KPSS Taban puanları nelerdir? Şehir ve Adliye listesi nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

MÜBAŞİR ALIMINDA BAŞVURU YAPMIŞ OLAN ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL

Mübaşir Alımı Kontenjan Bilgisi

Adalet Bakanlığı personel alım süreçleri arasında ilgiyle takip edilen mübaşirlik kadrosu için de Mart ayı itibariyle kadro açılması bekleniyor. Bakanın  açıklamalarının ardından gündemde merakla beklenen konular arasında yer alan mübaşirlik kadrosu hakkında bilinmesi gereken tüm detayları mübaşir olma şartlarını ve mübaşir alımı üzerine tahminlerimizi aktarıyoruz.

Mübaşir kadrosuna kaç alım yapılacak?

Mübaşir kadrosu için geçen yıllarda yapılan alımlara göz atıldığında bu yıl da minimum 1500 - 3000 kişilik bir alım olacağını söylemek mümkündür. Elbette ki bu rakamlar, bizim tarafımızdan düşünülen isinolsa.com ekibinin tahminleridir. Bakan tarafından konuyla alakalı net bir sayı belirtilmiş değil. Geçen yıllardaki personel alımları, kamudaki durum ve süreçler üzerinden analiz yaparak bu rakamı vermiş bulunmaktayız. Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımlarının Mart - Nisan ayları içinde netleşeceği belirtilmişti dolayısıyla tahminlerimizin sonucunu bu aylarda öğrenmiş olacağız.

2024 Yılı Mübaşir Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Mübaşir alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık Mübaşir alımı için adaylaran özel olarak KPSS, Yaş ve Eğitim Şartları arayacak.

KPSS Şartı Nedir?

Mübaşir alımı için 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Mübaşir Alımı için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Eğitim Şartı:

En az lise mezunu olmak. Ön Lisans ve Lisans mezunlarıda başvuru yapabilecek.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı Mübaşir alımında başvurular Mayıs ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuruda İstenen Belgeler:

- Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi, (Öğrenim bilgileri ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı olan adaylar söz konusu belgeyi sisteme kendisi yükleyecektir.)

- Sağlık beyanı formu,

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınacaktır.

KPSS Taban Puanlar Kaça Düşer?

Geçtiğimiz yıllara göre Taban KPSS Puanları belli oldu. Bu kapsamda en düşük İstanbul'da 76,552 Puan ile Kapattı. Detaylı Şehre göre Taban puanlar için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu/mubasir-aliminda-taban-kpss-kac-ile-kapatir-h38170.html

İlanlar yayınlandığı anda bildirim alın

Çok yakın zaman içerisinde kamuoyuna duyurulması beklenen mübaşir alımı için tüm bilgilendirmeleri almak, mübaşir olma şartları ve adaylarda aranacak özellikler gibi duyuruları kaçırmamak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: Erhan İmamoğlu