Adalet Bakanlığının bu sene 5 bin kişilik personel alımı gerçekleştirmesi beklenmekteydi ancak müjdeli haberler adaylara bir türlü duyurulmadı. Geçtiğimiz haftalarda Adalet Bakanlığınca hazırlanan ilan kamuoyu ile paylaşıldı ve teknisyen alımı yapılacağı belirtildi.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan ilanın Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanmasından sonra tüm detaylar öğrenildi. Buna göre Adalet Bakanlığı en az lise mezunu olmak üzere toplam 16 kişilik teknisyen alımı yapıyor. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okul mezun olmak
2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak (Mezuniyete göre lisans, önlisans ve lise)
Sicili temiz olmak
35 yaşını tamamlamış olmamak

Mesleki Nitelik Şartları

En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara sahip olan adaylar Adalet Bakanlığının alım yaptığı 16 kişilik teknisyen alımına müracaatlarını gerçekleştirebilir. Peki adaylar başvurularını nasıl gerçekleştirecektir.

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu 16 kişilik teknisyen alımı yapacak. Peki adaylar nasıl müracaat edecek. Buna göre başvurular 5 Eylül 2017 mesai saatlerinin sona ermesi ile tamamlanmaktadır. Adayların bu tarihten önce aşağıdaki linkler yardımı ile gerekli şartları öğrenmesi ve başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

DİĞER İLANLARI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ