Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda alım yapacağının duyurusunu yaptı! Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde memur alımı gerçekleştiriyor. Adayların bu pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için, En az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin 611 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre CTE bünyesine, 3 bin 222 İnfaz Koruma Muru ( Gardiyan), 89 Büro personeli ( ceza infaz kurumu katibi ), 58 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Memuru), 91 Teknisyen, 75 Destek personeli ( Şoför), 42 Destek personeli ( aşçı) ve 34 Destek personeli ( Kaloriferci ) olmak üzere toplamda 3 bin 611 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine yukarıdaki pozisyonlardan alım yapacak ve buna göre başvurular Bugün ( 13 Ekim 2017 ) itibari ile başladı! Adaylar başvurularını en geç, 25 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Buna göre başvurular, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünin resmi internet sitesindeki Başvuru formunu doldurup öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

KPSS ŞARTI ARANIYOR!

CTE bünyesine dahil olmak isteyen adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS puan sırasına göre adaylara kadro sayısının katları kadar aday olacak şeklinde Yazılı ve Sözlü sınav uygulaacaktır.

YAŞ ŞARTI:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvuru yapacak adaylar yaş şartınıda taşımaları gereklidir. Buna göre Son başvuru günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.).

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER ŞARTLAR:

Adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İnfaz Koruma Memurluğu kadrosu için, Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak, Büro Personeli kadrosu için, Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek, Sağlık memuru kadrosu için Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak, Şoför kadrosu için E Sınıfı ehliyete sahip olmak, Teknisyen kadrosu için pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak ve Aşçı ve Kaloriferci kadrosu için, Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak şartları aranacaktır.

Adaylar bu şartlara göre başvurularını gerçekleştirebilirler. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile ilanın tam metnine ulaşabilirler.

İlanın Tam Metni

Ayrıca Android ve İOS uygulamalarımızı indirerek her an alımlar hakkında ve Adalet Bakanlığı ilanının hakkında son dakika gelişmelerinden haberdar olablirsiniz.

Andoid Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

İOS Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim