Adalet Bakanlığı tarafından bu sene içerisinde toplam 15 bin kişilik atama yapılması beklenmekteydi. Alımlar ne zaman yapılacak derken müjdeli haber geldi ve alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı üzerinden pozisyonlara göre yayımlandı. Buna göre icra katibi memuru alımı yapılacağı da öğrenildi ve icra katibi için bin 344 (1.344) kişilik kadro ayıldı.

Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde görev yapmak üzere bin 344 (1.344) icra katibi memuru alımı gerçekleştirmektedir. Peki icra katibi memuru alımında detaylar nedir, kimler başvuru yapabilir, aranacak şartlar hakkında tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı bin 344 (1.344) icra katibi memuru alımı gerçekleştirmektedir. Peki aranan şartlar nedir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş olup KPSS'den 70 ile üzerinde puan almış olmak, sicili uygun olmak, bilgisayar - daktilo dersini okulda başarı ile geçmiş ya da belgesine sahip olmak, 1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak muaf olmak ya da erteletmiş olmak şartları aranmaktadır.

Hemen aşağı bölüme siz değerli okurlarımız için hangi il için icra katipliği pozisyonuna toplam kaç kişilik kadronun ayrıldığını görseller ile açıklıyoruz. Sizlerde buna göre illere göre kontenjanlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Başvurular 11 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim