Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı 6 bin memur alımı yapılacak açıklamasının ardından duyurular yapılmaya başlandı. Adalet Bakanlığı son yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine toplamda 6 bin 111 kişilik kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre Adalet Bakanlığı iş başvursunda bulunacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır.

Adaylar Kamu personeli seçme sınavı puan durumuna göre, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan Yazılı ve/veya sözlü sınava katılarak başarılı olan adaylar kadroya alınacaktır.

ADALET BAKANLIĞI HANGİ KADROLARDA ALIM YAPIYOR?

Adalet Bakanlığı 09 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine 6 bin 111 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Adalet Bakanlığı, 2 bin 250 Zabıt katibi, 250 Mübaşir olmak üzere ilk ilanı ile 2 bin 500 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Bir sonaki duyuru ise 3 bin 611 kişilik kadro ile, 3.222  infaz ve koruma memuru,  89  büro personeli (ceza infaz kurumu katibi),  58  diğer sağlık personeli (sağlık memuru),   91   teknisyen,  75  destek personeli (şoför),  42  destek personeli (aşçı),  34  destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  3.611  personel alımı yapılılacağını belirtti. Yani Adalet Bakanlığı toplamda 6 bin 111 memur personel alımı yapacak. 

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adalet Bakanlığı 6 bin 111 kişilik kadrosuna başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış omaları, Yapılacak güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve bunlar dışında her kadro için aranan özel şartları taşımaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Yukarıda belirtilen kadrolara başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ekim 2017 tarihinde başlayacaklardır. Başvuruların nasıl yapılacağı ilanların içerisind ebelirtilmektedir. Adalet Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alım ilanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız. Adalet Bakanlığı 3 bin 611 Memur Personel Alım ilanına ulaşmak için ise Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI HABERLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim