Ülkemizin önemli kurumlarından olan ve en çok kamu personeli ataması gerçekleştiren Adalet Bakanlığı aralıklarla Maliye Bakanlığının vermiş olduğu onay doğrultusunda memur alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre Adalet Bakanlığı sonunda beklenen gardiyan, infaz koruma memuru alımı ilanını yayımladı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 3 bin 222 gardiyan (infaz koruma memuru) İKM alımı yapacak. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan  25/10/2017  itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1986 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
KPSS girmiş 70 ve üzeri almış olmak
Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak,
Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Yukarıda belirtilen şartlara adayların kesinlikle sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığı CTE 3 bin 222 gardiyan alımına ilişkin aranan şartlar ve detaylar verilmiştir. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linki takip etmesi ve 25 Ekim 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ ve BAŞVURULAR BURADAN
GARDİYAN MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim