Adalet Bakanlığı merak ile beklenen ilanı geçtiğimiz günlerde yayımladı. Her ne kadar adaylar istediği kadar alımın olmayacağını görse de en azından Adalet Bakanlığının uzun süre sonra yeniden memur alımı ilanının görülmesi mutlu etti.

Buna göre Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere zabıt katibi ve mübaşir kadroları için toplam 284 kişilik sözleşmeli personel, memur alımı yapacak. Peki detaylar nedir, alımlar nasıl yapılacak, kimler başvurabilir, nasıl başvurular yapılır.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak En az lise mezunu olmak 35 yaşını bitirmemiş olmak Mezuniyetine göre KPSS puanına sahip olmak

ZABIT KATİBİ İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

*  Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) *  Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) * Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

MÜBAŞİR İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

En az lise mezunu olmak

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığı 194 zabıt katibi ve 90 kişilik mübaşir toplam 284 kişilik sözleşmeli personel, memur alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak. Buna göre 17 Ağustos - 5 Eylül 2017 tarihlerinde adayların kesin müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ İLANI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

DİĞER İLANLARI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim