Adalet Bakanlığının yılın ikinci yarısında 5 binden fazla memur alımı yapması bekleniyordu ve düşünüldüğü gibi oldu. Buna göre geçtiğimiz gün kamuoyuna duyuru yapan Adalet Bakanlığı adliyelerde zabıt katibi ve mübaşir kadrolarında istihdam etmek üzere toplam 2 bin 500 kişilik memur alımı yapacağı belirtildi.

Adalet Bakanlığının bu ilanından sonra 2 bin 500 kişilik en az lise mezunu zabıt katibi ve mübaşir alımına başvurular 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladı. Adaylar halen müracaatlarını devam ettirebilmektedir. Peki kimler başvurabilir.

ARANAN ŞARTLAR

Adalet Bakanlığının 2 bin 500 kişilik zabıt katibi ve mübaşir memuru alımında genel şartlar ve özel şartlar olmak üzere bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
KPSS girmiş 70 ve üzeri almış olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik ile ilgisi olmamak ya da erteletmiş olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak

Yukarıda verilen genel şartlara adayların kesinlikle sahip olması gerekmektedir. Bu şartlardan hariç olmak üzere pozisyonlara göre özel şartlar da aranmaktadır.

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir memuru alımına başvurular 13 Ekim 2017 tarihinde başladı, adayların 25 Ekim 2017 tarihine kadar kesin başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Başvuru ve detayları adaylar aşağıdaki linkten öğrenebilir.

ÖZEL ŞARTLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
RESMİ BİLDİRİ ve BAŞVURU EKRANI BURADA