Geçtiğimiz günlerde Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde alım yapacağını belirtmişti. Bunun üzerine başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için başvuru süreci bugün ( 21 Mayıs 2018 ) itibari ile başladı. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak olup, farklı alanlara alım yapılacaktır. Haberimizin devamından ilgili alım pozisyonlarına ve adaylardan aranan şartlara ulaşabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI ALIM KADROLARI:

Adalet Bakanlığı yayımladı ilanına göre bünyesine sözeşmeli olarak 5693, İcra katibi pozisyonunda 1344 ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 7 bin 467 memur olmak üzere toplamda 14504 memur personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel pozisyonu için, Merkez ve Taşra Teşkilatında, 200 kişili kkadro ile alım yapacak. Adli ve İdari Yargıda ise, 5 bin 493 personel alacak. Buna göre adli ve idari yargı da, 4771 Zabıta Katibi, 527 Mübaşir, 27 Şoför, 99 Teknisyen ve 69 Aşçı alacak. Merkez ve taşra teşkilaıtı için ise Merkez Teşkilatına 10 Avukat, 20 istatikçi, 30 Şoför ve 40 Hizmetli alacak. Taşra Teşkilatına ise, 50 Psikolog ve 50 Sosyal Çalışmacı olmak üzere 200 Sözleşmeli Personel alacak. Adalet bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı ilanı hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı bünyesine bir diğer ilan ile 1344 kişilik kadro ile İcra Katibi alacak ve ilgili ilana ulaşarak daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı'na bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 7 bin 467 sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre kadro dağılımı, 6 bin 681 İnfaz ve Koruma Memuru, 49 Biro Personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 personel alımı yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLADI! NASIL BAŞVURU YAPILI?

Adalet Bakanlığı memur personel alımı başvuruları bugün ( 21 Mayıs 2018 ) itibari ile başladı! Buna göre adaylar başvurularını, Merkez ve Taşra Teşkilatına alınacak 200 personel için en geç 30 mayıs 2018 tarihine kadar ve Diğer alımlar için en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Adaylar başvurularını sadece bir ünvan için yapmaları gerekmektedir. Aynı anda farklı ünvanlara başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını, Adalet bakanlığıresmi internet sitesinden temin edecekleri Ek-1 Başvuru formu ile öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Bunun dışında yapılak hiçbir başvurular kabul edilmeyecektir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunlaru için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya Askerlikle ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Merkezi Sınavın ( 2016 KPSS ) yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile bazı kadrolar için bazı kadrolar için 35 yaşını bitirmemiş olmak ve pozisyonuna göre belirtilen özel şartları taşımaları gereklidir.

Adalet bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara ulaşmak için ve özel şartlara ulaşmak için ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 200 Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 7467 Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1344 Adet İcra Kâtipliği Sözleşmeli perosnel alımı

Adalet Bakanlığı 5493 Sözleşmeli Personel Alımı

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.

Editör: TE Bilisim