Adalet Bakanlığı her sene personel alımı yapmakta olan kurumdur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı neticesinde Adalet Bakanlığı memur alımı yaptığı gibi aynı zamanda yıl içerisinde de personel alımları devam etmektedir. Bakan Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamasında Zabıt Katibi ve İnfaz Koruma Memuru pozisyonları için toplam 10 bin 500 memur personelinin alınacağı duyuruldu.

10 Bin 500 Kişiye İstihdam Şansı Verilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Tatvan İlçesinde Adalet Sarayının açılışını yaptı. Açılış töreninin bitmesi ile beklendiği gibi konuşma yapan Bakan Bekir Bozdağ müjdeli bir haber verdi. Yaptığı konuşmasında İnfaz Koruma Memuru ve Zabıt Katibi pozisyonları için toplam 10 bin 500 memur alımı yapılacağını belirten Bakan Bekir Bozdağ alım hakkında baız detayları da sundu.

Zabıt Katibi için toplam 3 bin personel, infaz koruma memuru için ise toplam 7 bin 500 personel alımı yapacaklarını belirten Bakan Bekir Bozdağ alımların ne zaman yapılacağı hakkında her hangi bir açıklama ya da tarih sunmadı. Ancak 2016 yılı içerisinde toplam 10 bin 500 kişiye istihdam şansı verilmesi bekleniyor. Konu hakkında muhtemelen Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği düşünülmekte olup yakın zamanda Adliye Bakanlığından açıklama yapılması bekleniyor.