Faaliyetlerine devam eden kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde bulunan boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar bu sene açıktan atama yöntemi ile yapılacak olup KPSS 2016/2 merkezi atama ile yerleşemeyen adaylar açıktan atama yöntemi ile atanmaya çalışmaya başladı. Buna göre faklı kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce memur alımı yapıyor. Peki hangi kurumlar memur alımı yapıyor? Başvuru şartları nedir?

Hangi Kurumlar Kaç Memur Alıyor

Açıktan atama yöntemi ile kamu kurumları binlerce memur alımı yapıyor. Peki hangi kurumlar toplam kaç memur alımı yapacak. Adalet Bakanlığı bünyesine bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 978 personel alımı yapacak.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzer 111 teknisyen alımı devam ediyor. Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son başvuru tarihi 11 Ocak 2017 olduğu alımlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Milli Savunma Bakanlığının alım ilanı devam ettiği gibi Maliye Bakanlığının da 100 personel alımı yapacağı gündemdeydi. Bu kadroya da başvuru yapmak isteyen adayların Maliye Bakanlığının resmi internet sitesinde bulunan personel alım ilanlarını incelemesi ve müracaat etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim