Ülkemizde faaliyetlerine devam eden devlet üniversitelerinin Rektörlükleri hazırlamış oldukları ilanları Devlet Personel Başkanlığı veya İŞKUR üzerinden kamuoyuna duyurmaktadır. DPB tarafından yayımlanan üniversite memur ilanlarına bakıldığına çok sayıda personel alımı yapıldığı görülmektedir.

Buna göre son ilanlarda 7 üniversitenin 340 sözleşmeli personel, memur alımı yaptığı görülmektedir. Peki hangi devlet üniversitesi kaç memur personel alımı yapıyor ve detaylar nelerdir.

ALIM YAPACAK ÜNİVERSİTELER

İnönü Üniversitesi 27 Sözleşmeli Personel Alacak
Mersin Üniversitesi 73 Sözleşmeli Personel Alacak
Mustafa Kemal Üniversitesi 66 Sözleşmeli Personel Alacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi 29 Sözleşmeli Personel Alacak
İstanbul Teknik Üniversitesi 1 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak
Selçuk Üniversitesi 82 Sözleşmeli Personel Alacak
Kocaeli Üniversitesi 62 Sözleşmeli Personel Alacak

Yukarıda belirtilmiş olan üniversiteler ilanlarına göre en az lise, en az önlisans veya en az lisans mezunu memur alımları gerçekleştirmektedir. Kimi üniversiteler baraj puanı koymayarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aradığı gibi kimi üniversiteler KPSS şartı aramaktadır. Peki başvurular nasıl yapılmaktadır.

BAŞVURULAR

Üniversite memur alımı ilanlarına başvurmadan önce adayların ilgili ilanlar için oluşturulmuş olan duyuruları incelemesi ve pozisyonlar ile aranmakta olan şartları gözlemlemesi gerekmektedir. İlanları adaylar aşağıdaki linkten bulabilir. Müracaatlar ise gerekli olan formlar ve evraklar ile üniversitelerin Rektörlüklerine ya da belirtilmiş olan personel daire başkanlıklarına iletilmektedir.

https://goo.gl/RgZusF
TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ