Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Ülkemizdeki 73 İlimize toplamda 7 bin kişilik boş kadro ile bekçi alımı yapılacak. Başvuruların 08 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için aşağıda sizler için bir kez daha başvuru şartları hakkında, Başvuru bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz. Sonrasında ise başvuru işlemi yapıldıktan sonra neler yapılacak hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

7 bin bekçi alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 167cm boyunda olmak, Askerlik görevini yapmış olmak, Bedeb kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvuruları 08 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Söz konusu bekçi alım ilanına başvurular, son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILACAK!

Adaylar Ön Başvuru için Sınav ücreti olarak belirlenmiş 100 TL lik Sınav ücretini başvuru tarihleri içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir.

ŞAHSEN BAŞVURU ALINMASI:

Ön Başvurusunu yapan adaylar, Ön Sağlık Kontrolleri yapılması için Başkanlığın resmi internet sitesinden açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içeirsinde müracak kabul komisyonuna şahsen başvuruda bulunması gerekmektedir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen aşağıda sizler için paylaşacağımız bağlantı sayesinde detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ön Başvuru ve Detaylar