Kamu kurum veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için ilan duyurusu yapmaktadırlar. Yayımlanan ilanlara göre kamuya memur personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kurumlar ve bakanlıklar tarafından yapılacaktır. Adaylar bu kurumlara başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuru yapabilecektir. Alımı yapılacak bu kamu kurumları adaylardan, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak olup KPSS ve diğer nitelikleri taşıyan adaylar başvurularına başlayabilirler. 

Aşağıda sizlerle paylaştığımız kamu kurumlarının duyuruları geçtiğimiz günlerde yapılmış olup başvuruların başlanması beklenmekteydi. Başvurular bugün ( 08 Ocak 2018 ) itibari ile başladı ve son başvuru gününe kadar başvurular yapılması gerekmektedir. Ayrıca başvurusunu yapan adaylar kurumlar tarafından belirlenecek kişiler Giriş sınavına katılacaklardır. Kamu kurumları Giriş sınavı alacak alınacak personelleri belirlerken adayların KPSS puan durumuna bakarak bir sıralama yapmaktadırlar.

Ayrıca yakın zaman içerisinde yayına aldığımız uygulamamız ile de sizlere hizmet vermektedyiz. Mobil uygulamamızı telefonunuza indirerek 2018 yılında sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Uygulamamız tamamen ücretsiz ve sadece sizler için hazırlanmıştır.

İŞİN OLSA Android uygulamasını için >>> Tıklayınız.

İŞİN OLSA İOS uygulamasını için >>> Tıklayınız.

BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLAYAN KAMU KURUMLARI:

5 kamu kurumu bünyesine farklı kadrolar ve nitelikler ile 64 memur personel alımı yapacaklar. Alımlar farklı bölgelerdeki birimlere farklı dereceler ile yapılacaktır. Her kurumun aldığı pozisyon farklı olup bunların bilgisine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 18 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların bugün başlaması ile birlikte adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre İçişleri Bakanlığı bünyesine Genel İdari Hizmetleri sınıfında Dernekler Denetçi Yardımcısı alacak olup adaylar başvurularını en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı: TİKA bünyesindeki çalışan personel eksikliğini gidermek için alım yapıyor. Başvuruların bugün başlaması ile birlikte yüzlerce aday başvuru yapabilecek. Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı bünyesindeki memur eksikliği için 11 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacak. Adaylara bu yönde Giriş sınavı uygulanacak olup, adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için en az lise mezunu olan personel alımı yapacağını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü bu yönde bünyesine 27 kişilik boş kadro ile, Bayburt POMEM 1, Diyarbakır 4, Hakkari 8, Tunceli 2, Şırnal 11 ve Van ilinde 1 kadrolu hizmetli alacaktır. Adalardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup adayların KPSS puan sıralamasına göre ise Giriş sınavı uyglanacaktır. Detaylar ve başvurular için Buraya Tıklayınız.

Danıştay Başkanlığı: Danıştay Başkanlığı bünyesine 2 kişilik boş kadro ile Şoför alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Danıştay Başkanlığı alım yapacağı kadro için adaylarda Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvuru bilgileri ve diğer detaylar için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı bünyesine 6 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. İlana göre Adalet Bakanlığı boş kadrolarına Stajyer Kontrolör alacak. Buna göre adaylardan 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre Giriş sınavı yapılacaktır.Detaylı bilgi ve başvuru şartları için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim