Devlet Personel başkanlığı, Resmi Gazete ve bakanlıkların kendi internet sayfalarında yapılmış olan duyurulara göre kamuya çok sayıda memur personel alımı yapılacak. Sürekli olarak alım ilanları yayımlanmakta ve yeni memurlar alınmakadır. Buna göre şu anda gündem de olan 5 Kamu kurumu bünyelerindeki memur personel ihtiyaçlarını gidermek amaçlı toplamda 8 bin 433 memur alımı yapacaklar. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecekler. 

Adaylar bu kurumlara başvuru yapabilmeleri için, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.Ayrıca alımlar en az lise mezunu olmak üzere Önlisans ve Lisans mezunları için geçerlidir. Adayların KPSS puanları ön planda olmakla birlikte, adayların puanlarına göre bir sralama yapılacak ve sıralama sonucuna göre değerlendirme yapılacaktır. Adayların KPSS puan sıraına göre değerlendirmeye alınan adaylar ise kurumlar tarafından yapılacak. Yazılı ve Sözlü sınava katılacaklardır. Bu sınavlardan başarılı olan adaylar ise kadroya girebilecektir.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLAR:

5 kamu kurumu bünyesine toplamda 8 bin 433 memur alımı gerçekleştirmektedir. isinolsa.com olarak bu kurumların hepsini tek sayfada topladık ve ilanları incelemek isteyen adaylar detaylara tıklayarak ilanları yeni sekmede açabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler. İşte 8 bin 433 memur alımı yapacak kurumlar:

Adalet Bakanlığı 7 bin 611 Memur Alımı: Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde binlerce memur alımı yapacağını duyurdu. Buna göre, Adalet Bakanlığı bünyesine 1500 kişilik kadro ile, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı, 2 bin 500 kişilik kadro ile 2 bin 250 Zabıt Katibi ve 250 Mübaşir alımı yapacak. Aynı zaman da Adalet Bakanlığı Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin 611 kişilik kadro ile, 3.222  infaz ve koruma memuru,  89  büro personeli (ceza infaz kurumu katibi),  58  diğer sağlık personeli (sağlık memuru),   91   teknisyen,  75  destek personeli(şoför),  42  destek personeli (aşçı),  34  destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  3.611  personel alımı yapacak. Daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Orman Genel Müdürlüğü 125 Memur Alımı: Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyurya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 125 kişilik kadro ile Orman Muhafaza Memuru alımı yapacağını belirtti. Adaylar başvuru yapabilmeleri için Önlisans seviyesinde 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 80 Memur Alımı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesine toplamda 80 kişilik kadro ile İş Müfettiş yardımcısı alacak. Adaylardan aranan şartları taşımaları durumunda başvurular kabul edilecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak olan İş Müfettiş Yardımcılığı sınavın çağırılacaktır. Adaylar detaylı bilgi için Buraya Tıklayabilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 192 Memur Alımı: Resmi Gazete ilanları arasında yer almakta olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 192 memur alım ilanı birçok adayı sevindirdi. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Ankara, İstanbul ve Kocaeli'de bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 192 kişilik kadro ile memur alacak. Adaylar başvuru için 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almş olmaları gerekmektedir. Ayrıca alımlar en az lise mezunları içni geçerlidir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 425 Memur Alımı: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 425 kişilik boş kadro ile bünyesine, 300 Muhafaza Memuru, 50 Memur, 25 Avukat ve 50 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü alımı yapacak. Adaylar aranan şartları taşımaları durumunda, adaylarda Sınav yapılacak olup bu sınvdan başarılı olan adaylar ise kadroya alınacaktır. Başvurular 25 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olup en geç 05 kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

KAMUYA ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim